5 rzeczy za które kochamy lody BOLERO. Tajemnica ponadczasowych lodów

Lody Bolero

Lody BOLERO to smak dzieciństwa wielu z nas. Kojarzą się z beztroskimi latami, przywołują wspomnienia, wzbudzają sentyment. Dostępne w ulubionych smakach Polaków – czekolady i wanilii – cechują się wysoką jakością. Możemy cieszyć się nimi już od ok. 40 lat. Co świadczy o ich wysokiej jakości? Dlaczego to niezapomniany smak i wielu z nas kojarzy je z wczesnym dzieciństwem?

Ukochane smaki Polaków

Według ośrodka badań Kantar, przeciętny Polak zjada rocznie 5,5 litra lodów. W Polsce bezsprzecznie królują lody mleczne, aż 69 proc. z nas spożywa lody w domu. Ulubione smaki Polaków to wanilia, którą wybrało aż 48 proc. badanych, oraz czekolada, stanowiąca ulubiony smak aż 44 proc. z nas. Lody BOLERO wpisują się idealnie w nasze gusta. Są dokładnie takie, jak lubimy, przełożone pysznymi wafelkami , bez zbędnych składników modyfikowanych genetycznie.

Prawdziwe masło

Zamiast składników modyfikowanych genetycznie, znajdziemy w nich najprawdziwsze mleko od polskich krów. To bardzo ważny składnik, który w dzisiejszych, masowych produkcjach bywa niestety zastępowany.Tajemnicą wysokiej jakości tych lodów jest prawdziwe masło – dokładnie takie, jakie jest używane w przypadku produkcji niektórych lodów rzemieślniczych. Wysoka jakość naturalnych składników sprawia, że nieustannie chcemy do nich wracać.

Sentyment

Większość fanów lodów BOLERO, na pytanie o to, z czym kojarzy im się kultowa marka lodów, bez zastanowienia odpowiadają, że z czasami dzieciństwa. Kupowały je ich babcie, mamy, teraz mogą przekazać słodką tradycję młodszym pokoleniom. Należy przyznać, że marki z lat 80. mają swój urok i lubimy do nich wracać. Można to zaobserwować, chociażby przypatrując się historii powrotu na rynek marki napojów FRUGO czy gum do żucia TURBO.

Produkt lokalny

Lody BOLERO pochodzą z północy Polski i są jedną z pierwszych rodowitych marek lodów, jakie pojawiły się na naszym rynku. Kupując je, wspieramy więc nie tylko polskiego producenta, ale również rodzimych dostawców mleka. Jako produkt lokalny, lodowe przekąski zostały docenione za swój smak i wieloletnią tradycję w plebiscycie ,,Doceń Polskie’’, otrzymując certyfikat jakości produktu, który został przyznany podczas XXXIII audytu żywności. To wydarzenie organizowane przez ekspertów z branży spożywczej, od lat wyróżniających marki, które są wyjątkowe.

Bogata tradycja

Lody BOLERO to aksamitna, lodowa kostka umieszczona między pysznymi wafelkami. Ich smak, zapach, jak i wizerunek pozostały niezmienne. Nadal kupimy je w charakterystycznym, niebieskim lub czekoladowo-brązowym  papierku w paski. Niezmienna pozostała również receptura – wciąż możemy nabyć taki sam słodycz jak lata temu. To doskonały sposób na cofnięcie się do młodzieńczej sielanki.

W czasach postępującego konsumpcjonizmu mamy nieograniczony wybór, dlatego warto wybierać marki, które reprezentują sobą nie tylko jakość, ale również tradycję. Lody BOLERO są doskonałym przykładem na to, że dla wyrobów z tradycją wciąż jest miejsce wśród wielu innych, znanych produktów tego typu.

Dodaj komentarz